DH-DM

Danmarksmesterskab

30. august til 1. september 2019 i Juelsminde

Signatur billede ORGINAL.jpg
 

Velkommen til Dansk Mesterskab for både efter DH

DH-DM er en nyskabelse i nyere dansk sejlsport, og er blevet til i et tæt samarbejde mellem de tre østjyske sejlklubber i Juelsminde, Snaptun og Horsens samt Dansk Sejlunion. Formålet med mesterskabet er at skabe en sejlads, hvor alle både med gyldigt målerbrev* kan dyste mod hinanden på forskellige banetyper, og hvor vi efterfølgende kårer en Danmarksmester i hver af de 3 grupper, som bådene inddeles i.

Dansk Sejlunion er meget positivt indstillet overfor arrangementet, hvilket blandt andet har resulteret i, at mesterskabet får officielt DS-status fra år 1, så det er ”rigtige” medaljer der sejles om allerede første gang.

Stævnet består af en blanding af op/ned sejladser og en distancesejlads rundt om Endelave på (ca. 28 sømil). Vi sætter sejlerne i centrum hvilket blandt andet betyder, at den sportslige afvikling vil være i top, at vi vil fokusere på et højt informationsniveau før, under og efter sejladserne og at vi vil bestræbe os på, at alle uanset erfaring og sejladsmæssigt niveau vil føle sig vel modtaget i Juelsminde, der lægger havn og omgivelser til arrangementet.

The next generation of sails

The next generation of sails

Målgruppen for stævnet er alle kapsejlende både i Danmark med gyldigt målerbrev*. Bådene vil efter tilmeldingsfristens udløb blive inddelt i 3 grupper (inddeling foretages af Dansk Sejlunions DH-eksperter) og der kåres en officiel Danmarksmester i hver gruppe.

Vi er som arrangører klar over, at nogle har større mulighed for at vinde efter DH end andre, og vil bestræbe os på, at alle får mulighed for at får en god oplevelse, blandt ved at præmiere andre end de førende i hver gruppe (spurtpræmier), ligesom vi på de daglige skippermøder vil fokusere på ”løb i løb”, hvor en gruppe af både længere nede i feltet kæmper om f.eks. pladserne fra 8-12. I det hele taget er det vores målsætning, at ALLE uanset niveau og erfaring skal følge sig velkomne!

Stævnet løber over 3 dage med banesejlads fredag og søndag, og distancesejlads rundt om Endelave lørdag. Der vil fredag og lørdag aften være fælles spisning i teltet, hvor vi opfordrer alle deltagere til at være med – det sociale aspekt er en meget vigtig del af stævnet og vi forsøger at gøre priserne for forplejning så attraktive, at alle kan være med!

Her på siden kan du tilmelde dig stævnet, du kan løbende følge med i deltagerlister, stævnenyheder osv.